Cinnamon Kitchen

  • Relaxed all-day Indian dining concept

Overview

The 120-cover restaurant in West Circus Village, is part of the first wave of redevelopment at Battersea Power Station and is the third restaurant that we have designed for Vivek Singh’s restaurant group The Cinnamon Collection.

Our design approach was highly respectful to the iconic Grade II-listed structure, creating a refined and urban dining environment that emulates the essence of the Cinnamon brand.

Design

Set in a former Victorian Railway Arch, the open plan space has been designed to enhance the building’s original fabric. Restored existing brickwork, exposed duct work and the inclusion of a blackened steel mezzanine-dining floor creates an industrial feel, which is contrasted with a soft refined material palette – featuring polished brass, white marble bar and rich velvet upholstered dining chairs.

The front section of the restaurant takes advantage of the natural day light, providing a relaxed ambiance perfectly suited to lunch and a more casual dining experience.

Detail

The restaurant transforms towards the back of the space, creating a more refined dining environment. This is conveyed through the introduction of wooden wall
paneling and opulent brass lighting, complemented by the luxurious dining set consisting of ochre velvet tub chairs and rich warm oak tables.

The focus of this space is the central open kitchen, which provides ‘dining at the pass’ opportunities allowing guests the ultimate immersive insights into Vivek’s innovative menu.

Testimonials

“Bold open kitchen at the back, big glass doors at the front, exposed ducting and brickwork everywhere – this is the very model of a modern-day restaurant, with the rejuvenated Battersea Power Station forming a dazzling backdrop.”

SquareMeal