Vincent Asian Kitchen

  • Stylish bowl food concept in Liverpool

Overview

We were delighted to be asked by our long-standing client Paul Adams to help launch his new fast casual dining concept in Liverpool.

Following on from the success of The Vincent Café & Cocktail Bar, Paul wanted to create a new F&B offering that would appeal to the growing market of health conscious consumers.

The concept for The Vincent Kitchen focuses on freshly sourced ingredients and flavours that are free from wheat, gluten and dairy, offering diners the chance to create their own personalised bowls of nutritious food.

The Brief

The operational flow of the service counter was key in the overall design of the scheme ensuring that there was ample queuing space, well-positioned signage and strong menu visibility to enhance the customer’s dining experience.

Our designers stripped back the interior focusing on a minimalist, urban material palette of raw finishes, exposed brickwork and polished concrete allowing the wholesome bowl food to take centre stage.

We enhanced the height of the existing shop front ensuring that there was maximum visibility for passing trade along the high street. The façade has also been re-envisioned in a bold colour palette accompanied by striking exterior signage.

The Outcome

The restaurant is designed to be an intimate and social space with a blend of communal tables and window counter seating suitable for groups or lone diners.

A geometric ceiling raft adorned with industrial style lighting brings in layers of warmth and texture into the space complimented with arresting wall graphics and displays of decorative planting.

We carefully curated details into the scheme such as the eclectic display of Japanese portraits illustrating Tokyo youth culture in the 1960’s, which subtly references the Asian influence that is captured within Paul’s menu.